online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Podžić razgovarao sa komandantom NATO štaba u Sarajevu

Ministarstvo odbrane BiH i NATO štab u Sarajevu će nastaviti saradnju u svim segmentima koji doprinose izgradnji odbrambenog sektora i unapređenju aktivnosti vezanih za NATO integracijski put Bosne i Hercegovine, istaknuto je danas na sastanku ministra odbrane BiH Sifeta Podžića i komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala William J. Edwardsa.

Na sastanku je razgovarano o trenutnim izazovima i unapređenju saradnje u narednom periodu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH sa NATO štabom u BiH.

Podžić je izrazio zabrinutost i nezadovoljstvo umanjenjem planiranog budžeta Ministarstva odbrane za 2020., što će otežati implementaciju dokumenta Programa reformi koji je usvojen od strane NATO-a u Briselu u decembru 2019., kao i planirani proces modernizacije Oružanih snaga BiH.

– Uprkos tome, mi ćemo nastaviti ispunjavati obaveze iz Programa reformi koje ne zahtijevaju puno novčanih sredstava, a već imamo rezultate u procesu knjiženja perspektivne vojne imovine, regionalnoj saradnji i nekim drugim segmentima – dodao je Podžić.

On je još jednom zahvalio generalu Edwardsu na podršci koju NATO štab Sarajevo pruža MO i OSBiH, te istakao čvrsto opredijeljenje da saradnja sa NATO štabom bude unaprijeđena.

General Edwards je ponudio pomoć NATO štaba u Sarajevu i dao podršku aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u cilju postizanja pune interoperabilnosti sa zemljama članicama NATO-a, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia