online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počinju radovi na sanaciji najoštećenijeg dijela ulice Džemala Bijedića

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo potpisao je Odluku o izboru izvođača radova na rehabilitaciji dijela ulice Džemala Bijedića. Radovi obuhvataju rehabilitaciju na dionici od prodajnog objekta “FIS d.o.o.” do spoja sa X transverzalom. Ovaj dio predstavlja najoštećeniji dio ulice Džemala Bijedića koji trenutno nema ni pješačku stazu i nalazi se u veoma lošem stanju, te je usljed vremenskih utjecaja i saobraćajnog opterećenja pretrpila vidna oštećenja kolovozne konstrukcije u vidu ulegnuća, neravnina, podužnih i mrežastih pukotina.

Općina Novi Grad Sarajevo ranije je potpisala sporazum o sufinansiranju sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo nakon čega je provedena procedura odabira izvođača radova. U narednom periodu krenut će se sa izvođenjem radova koji bi trebali biti završeni u toku ove građevinske sezone. Vrijednost ugovorenih radova je 626.184,61 KM nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora i uvođenju izvođača u posao.

Projekatom rehabilitacije dijela ulice Džemala Bijedića sa izgradnjom trotoara predviđeno je uklanjanje postojećih slojeva kolovozne kao i nosive konstrukcije saobraćajnice, ugradnja novih slojeva, te izgradnja pješačke staze sa desne strane širine minimalno 160 cm koju do sada nismo imali.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia