online slots game malaysia
KulturaVijesti

Počinje SONEMUS Fest 2022 u Sarajevu

SONEMUS Fest 2022 bit će održan od 15. do 19. oktobra  u Sarajevu. Organizator je Udruženje Nove Muzike – SONEMUS  u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu i Bosanskim kulturnim centrom Kantona Sarajevo.

Festivalski program uključuje tri koncerta, kao i predavanja i majstorske radionice međunarodno priznatih kompozitora Reinharda Fuchsa, Arasha Yazdanija i Ališera Sijarića.

Ovogodišnje izdanje jedinog festivala savremene umjetničke muzike u Bosni i Hercegovini realizuje se pod nazivom (Dis)entanglement. Značenje pojma, koji se u kvantnoj mehanici odnosi na trenutak nepovratnog raskida savršene korelacije između dvije po fizičkim svojstvima „povezane“ čestice, iskorišteno je kao model organizacije muzičkih struktura, ali i kao metafora i (umjetnička) refleksija aktuelnog historijskog trenutka obilježenog pandemijama, ratovima s (prividno?) iracionalnim motivima i ciljevima, ekonomskim krizama, usponom nacionalizma i drugih antiuniverzalističkih ideologija, uzrokujući tako raspetljavanje (disentanglement) sistema institucija globaliziranog liberalnog kapitalizma.

Oslanjajući se na spomenuti koncept i uokvirujući djela različitih generacija kompozitora (i izvođača), te raznolikih estetskih polazišta i autentičnih umjetničkih mikro univerzuma, osmišljen je program tri koncerta koja će biti upriličena kao centralni dio festivalskih aktivnosti.

Koncerti će se održati u Galeriji Bosanskog kulturnog centra. Ulaznice su  dostupne  na online platformi kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima ovog servisa, saopćili su organizatori.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia