online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Počinje realizacija kampanje o sigurnoj vožnji u kružnim tokovima

Javno preduzeće ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o, u saradnji s auto-moto klubovima, Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, kantonalnim ministarstvima obrazovanja i medijima, realizuje globalnu kampanju o sigurnoj vožnji u kružnom toku saobraćaja.

Većina vozača u procesu obuke i polaganja vozačkog ispita nije imala priliku naučiti kako sigurno voziti kružnim tokom. Tim povodom, u okviru kampanje bit će izdat edukativni priručnik, koji će poslužiti kao štivo za edukaciju vozača, instruktora i predavača teoretske nastave u auto školama.

– Želimo upoznati vozače s ispravnom i sigurnom vožnjom u kružnim tokovima. U priručniku se mogu naći informacija o neophodnoj signalizaciji u kružnim tokovima – izjavio je voditelj odjeljenja sigurnosti saobraćaja u JP ceste FBiH Reuf Boračić.

Koordinatorica za trening i edukaciju u BIHAMK-u Silma Muminović ističe da je cilj kampanje edukacija vozača o sigurnoj vožnji kroz kružne tokove, te da će priručnik biti dostupan svima.

– Priručnik će biti dostupan na svim stranicama partnera kampanje, pa tako i na stranici BIHAMK-a. Želimo povećati stepen sigurnosti na našim cestama, kao i znanje i kulturu učesnika u sobraćaju, te da smanjimo broj saobraćajnih nesreća – kazala je Muminović.

Tomislav Bojić iz Ministarstva prometa i komunikacija FBiH smatra da je ova kampanja od izuzetnog značaja zbog povećanog broja kružnih tokova u cijeloj BiH.

– Uvidjeli smo da veliki broj vozača na našim cestama nije upoznat s pravilima vožnje u kružnim tokovima, te smo se stoga odlučili za ovu kampanju i izradu priručnika. Priručnik bi trebao pomoći vozačima i instruktorima da savladaju pravilnu vožnju u kružnim tokovima – kazao je Bojić.

Napominje da u saobraćaju nije sve moguće zakonom propisati, te da je potrebno mijenjati pristup i svjest svih učesnika u saobraćaju, jer izdavanje kazni nije garancija da će vozači početi voziti po pravilima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia