online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počinje izgradnja zimovnika u Pionirskoj dolini i zoo vrtu

– Početak građevinskih radova i izgradnju modernog i novog objekta – zimovnika u RZC Pionirska dolina i zoo vrt današnjim sastankom i posjetom ozvaničili su ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, direktor preduzeća Park Adis Bešlić i izvršni direktori Enes Kazić i Amer Mudželet, direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov i direktor firme “Džekos” Rifat Mahmutović.

Današnjim sastankom kompletirane su sve administrativne procedure i pripreme, potpisani ugovori, a zimovnik bi trebao biti izgrađen u narednih pet mjeseci.

Novčana sredstva za izgradnju novog objekta u sarajevskom zoološkom vrtu obezbijedila je Vlada Kantona Sarajevo.

Prema riječima ministra Hadžiahmetovića osigurano je 495.000 KM za izgradnju zimovnika u Pionirskoj dolini, potpisan je sporazum, a preduzeće Park obavilo je sve ostalo potrebno da se današnji sastanak može upisati kao izuzetno pozitivan rezultat za Kanton Sarajevo i najstariji zoološki vrt u BiH, rezultat stvaranja nove vrijednosti, gradnje, obnavljanja porušenog.

Direktor Adis Bešlić, istakao je da zimovnik u Pionirskoj dolini je prvi objekat, trajnijeg karaktera (visokogradnja), koji se nakon više od 10 godina gradi u jedinom, sarajevskom zoo vrtu, a njegova namjena i potreba je višestruka, saopćeno je iz KJKP “Park”.

Do danas u Pionirsk­oj dolini na lijevoj obali Koševs­kog potoka nalazila se ruševina objekta dimenzija 12×20 metara.

Novi zimovnik bit će nadograđen i potkrovljem. Nakon više od 30 godina trajno će biti riješeno dosadašnje imp­rovizirano, te u više objekata u manjim količinama skladišt­enje hrane, lijekova i drugih potrepština za životinje i rad zoološkog vrta. Sada će biti stvoreni i uslovi za modernizaciju skladišta u smislu izgradnje hlad­njače većih kapaciteta za hrane za zvijeri, smještaj i rad veterinarske službe.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia