online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počinje isplata boračkih naknada za septembar u KS

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dalo je nalog za isplatu egzistencijalnih naknada za septembar. Očekuje se da će sredstva bankama biti uplaćena danas, a da će ih korisnici na računima imati u narednim danima, zavisno od brzine rasknjižavanja u bankama.

U obračun za septembar uključeno je 2.627 osoba, na osnovu unesenih aplikacija za isplatu u općinama KS.

Za septembar će, na ime egzistencijalne naknade, biti isplaćeno 562.935 KM. Također, korisnicima kojima je to pravo priznato i za ranije mjesece, a nisu bili obuhvaćeni prethodnim obračunima, sad će retroaktivno dobiti pripadajuću naknadu u ukupnom iznosu od 128.465 KM, tako da će Ministarstvo sveukupno za tu namjenu izdvojiti 691.400 KM.

Najveća naknada bit će isplaćena u iznosu od 275 KM – za 55 mjeseci učešća u Armiji Republike Bosne i Hercegovine, a najmanji 60 KM – za 12 mjeseci učešća. Najviše obuhvaćenih korisnika, njih 662, živi na području općine Novi Grad.

Iz Ministarstva za boračka pitanja KS ističu da, s obzirom na veliki broj podnesenih zahtjeva i samu proceduru obrade, još isplatom nisu obuhvaćeni svi korisnici kojima je priznato to pravo te će i oni biti obuhvaćeni narednim obračunima, kroz redovnu i retroaktivnu isplatu u skladu sa izdatim rješenjima.

-Takođe, s obzirom da je riječ o početku primjene ostvarivanja tog prava i velikom broju pristiglih zahtjeva, iz Ministarstva skreću pažnju na moguće greške u obradi aplikacija. Pozivaju korisnike koji utvrde grešku u isplati npr. netačan iznos ili isplatu naknade samo za tekući mjesec, bez retroaktivnog iznosa, da se jave u nadležnu općinsku službu za boračko-invalidsku zaštitu da bi greška bila otklonjena do narednog obračuna – navodi Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia