online slots game malaysia
Vijesti

Početak izgradnje Prve transverzale 20. oktobra

Općina Novo Sarajevo izdala je građevinsku dozvolu za dio prve dionice Prve transverzale koja se nalazi na njenom području.

I Općina Centar Sarajevo je jučer izdala pravosnažnu građevinsku dozvolu za izgradnju prvog dijela ove izuzetno značajne saobraćajnice koji prolazi kroz ulicu Halida Kajtaza, od raskrsnice sa Kranjčevićevom do raskrsnice sa Tešanjskom ulicom. Ovim su se i definitivno stekli uslovi za početak izgradnje prve dionice Prve transverzale 20. oktobra, kako je to i ranije najavljeno.

Ovo su najvažnije informacije istaknute na današnjem 40. redovnom koordinacijskom sastanku predstavnika nadležnih institucija Kantona, Grada i općina.

I ovim sastankom je predsjedavao premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić koji se na samom početku zahvalio predstavnicima svih općina na njihovim dosad poduzetim aktivnostima.

Svi učesnici sastanka su se složili da više ne postoje prepreke da najavljeni radovi počnu u zadatom roku.

U osvrtu na dosadašnji rad, Nenadić je pohvalio rad Direkcije za puteve koja sa svega 12 uposlenika radi odlično na mnogobrojnim značajnim projektima, te je, ovom prilikom, zamolio sve koji su nadležni za izgradnju Prve transverzale da im pruže svu potrebnu pomoć i podršku, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia