online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počeo saobraćati voz na relaciji Željeznička stanica – Podlugovi

Željeznička linija od Željezničke stanice Sarajevo do Podlugova počela je saobraćati jutros, a ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta zajedno sa premijerom Edinom Fortom je vozom krenuo do Podlugova.

“Izuzetno sam zadovoljan što sa novom godinom, imamo i novu željezničku liniju u našem kantonu, a rezultat je to opredjeljenosti naše Vlade da uspostavi saradnju sa Željeznicama FBiH i građanima omogući korištenje voza, sada već na dvije značajne relacije, do Pazarića i do Podlugova. Ovo je jedna od mjera koje smo obećali našim građanima, zato sam danas još sretniji”, rekao je Šteta.

Premijeru i ministru će se pri povratku za Sarajevo u vozu priključiti i direktor Željeznica FBiH Enis Džafić i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić.


Šteta je istakao da će mjesečni kuponi za đake, studente i penzionere važiti u vozu, a stanice na kojima će se vršiti prijem putnika, osim onih na Željezničkoj stanici i u Podlugovima su i stanica u Ilijašu, po prvi put, jer do sada nije postojala, te stanice Buća Potok, Alipašin Most, Briješće, Rajlovac, Reljevo, Semizovac, Vogošća i Stari Ilijaš.

Voz će saobraćati šest puta dnevno radnim danima, a tri puta dnevno vikendom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia