online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počeli radovi na rekonstrukciji Stojčevca, nekada jednog od najpoznatijih sarajevskih izletišta

Radovima na Stojčevcu krenula je obnova jednog od nekada najpoznatijih sarajevskih izletišta koje je u proteklih 25 godina bilo totalno zapostavljeno.

“Nakon 25 godina propadanja, uprkos činjenici da je zimski period, odlučno smo krenuli u projekt rekonstrukcije ulice Stojčevac, asfaltnih puteva na samom Stojčevcu, kao i ceste koja ga povezuje s Velikom alejom. Kroz realizaciju ovog projekta, koji smo označili kao jedan od najvažnijih u narednom periodu, Stojčevac će prestati biti ‘slučaj’, kako je često nazivan u postratnom periodu”, kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur govoreći o prostoru koji je imao izuzetno važnu ulogu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu jer je štitio jedini izlaz iz Sarajeva – ratni put preko Igmana.

Iz Općine Ilidža istaknuto je kako su radovi na Stojčevcu tek najava važnih kapitalnih projekata koje je krajem 2021. godine predstavio Muzur, a koji bi u narednom periodu trebali u potpunosti preobraziti Ilidžu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia