online slots game malaysia
Sarajevo

Počela prva sjednica Vijeća ministara BiH u novom sazivu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na prvoj sjednici u novom sazivu, koja je počela u Sarajevu, trebalo da razmatra Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara BiH.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama – Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog zaključka o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH te Informacija o Rješenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu BiH naložena mjera.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je 25. januara potvrdio Odluku predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Vladajuću koaliciju na državnom nivou čine HDZ BiH, SNSD, te stranke Šestorke.

NES i Stranka za BiH, koji su bili dio Osmorke, početkom januara su odlučili da neće biti dio većine na državnom nivou.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia