online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počela obnova osam kilometara vodovodne mreže i oko 460 priključaka na Ilidži

Osam kilometara vodovodne mreže i oko 460 priključaka bit će rekonstruisano u pet ilidžanskih ulica u sklopu druge sekcije projekta koji se realizira sredstvima iz druge tranše EBRD kredita.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 1.713.234 eura.

Direktor KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić i izvršna direktorica za vodovodni sistem Amela Kadić obišli su lokalitete na kojima je planirana i one na kojima je već započeta rekonstrukcija – ulice Ahmeta Ljubunčića, Ibrahima hafiza Ridžanovića, Huseina Đoze, Osik i Put Famosa. 

Istaknuto je da se radi o značajnom projektu s obzirom na to da je riječ o zastarjelim cjevovodima jer vodovodna mreža u ovim ulicama datira s početka 80-ih godina. Također, na tim lokalitetima zabilježen je veliki broj kvarova na vodovodnoj mreži, te su i gubici vode bili veliki. U tri ulice azbestno-cementne cijevi bit će zamijenjene daktilnim cijevima.

Stanovnici ovih ulica ističu da su veoma zadovoljni jer se radi rekonstrukcija vodovodne mreže, naročito znajući da će u narednim godinama imati uredno vodosnabdijevanje bez kvarova. 

Posebno su naglasili činjenicu da vode u svojim domovima imaju iako su radovi u punom jeku, s obzirom na to da je preduzeće Vodovod i kanalizacija tokom izvođenja radova osiguralo uredno vodosnabdijevanje, a kratkotrajni prekidi mogući su zbog manjih intervencija na sistemu, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia