online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počela nova školska godina za učenike u KS

Nova školska godina za učenike na području Kantona Sarajevo zvanično počinje, a odvijat će se u skladu s epidemiološkom situacijom. Osnovci od 1. do 4. razreda ići će u školu, ostali će imati online nastavu.

Od 2. septembra u razrednoj nastavi realizira se kombinirani model nastave po grupama s maksimalno 15 učenika, čas će trajati  30 minuta, sa odmorima od pet minuta i bez velikog odmora. Nastava će se održavati prema planu odnosno rasporedu koji utvrđuje škola.

Preporučeno je školama da prijem prvačića organiziraju tako da svako odjeljenje ima poseban termin prijema. U zavisnosti od prostornih kapaciteta, škole mogu ograničiti broj osoba koje dolaze u pratnji prvačića.

Kako je ranije najavio resorni ministar, za učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole nastava će se, u periodu od 1. do 14. septembra, izvoditi po “online” modelu, osim za učenike s teškoćama u razvoju i Srednje muzičke škole.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u koordinaciji sa Kriznim štabom Kantona Sarajevo, razmotrit će, u drugoj sedmici septembra, potrebu izmjene modela izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo. 

Kako je ranije saopćeno, Ministarstvo je osiguralo 30.000 zaštitnih maski, a bit će osigurano i više, kao i 3.874 pakovanja dezinfekcionog sredstva te oko 4.000 pakovanja tečnog sapuna za osnovne i srednje škole u KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia