online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Peršić: Sedam novih slučajeva oboljenja od Covid-19

Stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva Zlatan Peršić naglasio je danas u redovnom obraćanju predstavnika federalnih institucija da je na području Federacije BiH zadovoljavajuća epidemiološka situacija, te da je to rezultat zajedničkih napora zdravstvenih radnika s jedne i stanovništva s druge strane koje se pridržava mjera.   

– Zasad imamo zadovoljavajuću situaciju, izbjegli smo najcrnji scenarij. I dalje uspijevamo da imamo blagi rast oboljelih na području Federacije BiH. To je rezultat mjera i zajedničkog rada zdravstvenog sektora i stanovništva Federacije BiH – naglasio je.    

Peršić je kazao da su, za 24 sata na području FBiH, testirana 603 uzorka, te da je sedam novih slučajeva oboljenja Covid-19.

Ukupno je u FBiH testirano 9.541 uzorak, a Covid-19 potvrđen je kod 729 osoba. Od toga broja 390 žena je pozitivno, dok je kod 339 muškaraca potvrđen Covid -19.  

Najveći broj oboljelih je u HNK (222), slijedi TK (82), ZHK (75), KS (95), ZDK (97), USK (66), SBK (63), Kanton 10 (36), BPK (20), te u Posavskom kantonu su tri pozitivna slučaja na virus korona.

Trenutno su hospitalizirana 73 pacijenta, a njih osam je na respiratoru. Dosad su u FBiH 92 oporavljena pacijenta. Od 29 smrtnih ishoda dosada, skoro 69 posto su osobe starije od 65 godina.  

Uz riječi zahvalnosti zdravstvenim djelatnicima za napore koji ulažu u borbi protiv virusa korona i njihovu posvećenost poslu kazao je i da njihov rad treba biti adekvatno prepoznat. Zahvalnu su, kaže, i stanovništvu  za poštivanje mjera i preporuka propisanih za sprječavanje širenja virusa korona.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia