online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Penzionerima po 50 KM pomoći uz penziju u januaru

Vlada FBiH je donijela i Uredbu o novčanom iznosu penzije kao podrška penzionerima u Federaciji BiH, prema kojoj će korisnicima penzija koji su zatečeni u isplati na dan stupanja na snagu ove uredbe biti isplaćeno po 50 KM.

Ovom uredbom, koju je predložilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, uređuje se isplata novčanog iznosa penzije za decembar 2021. godine korisnicima penzija Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji imaju prebivalište na teritoriji BiH.

Vlada entiteta Federacija Bosne i Hercegovine preporučila je vladama kantona, da u skladu sa epidemiološkom situacijom na području kantona i procjeni rizika uvedu pravilo “vakcinisan, prebolio, testiran ” za područje kantona i o istom izvijeste Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 i naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ), koje su donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od 16. decembra.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia