online slots game malaysia
Vijesti

Pekić: Vrlo je moguće da će Vranić i Šteta ostati na pozicijama, ali ne 100%

Naša gošća u današnjoj Špici bila je i Jelena Pekić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, a razgovarali smo o aktuelnim političkim temama u Kantonu Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo trebala bi biti formirana do 23. marta, a zastupnica Pekić kazuje kako je jučer na sjednici predsjedništva kantonalne organizacije SDP-a, donesena odluka kojom su podržali kandidaturu Nihada Uk-a, za premijera Vlade Kantona Sarajevo te da se nada da će se ispoštovati zakosnki rok i da će se dogoditi pregovori kada se radi o ministarskim pozicijama, te preuzimanja odgovrnosti.

“Ono što su moja očekivanja, kao nekog ko ima određenu funkciju, kako unutar kantonalne organizacije, zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, jeste da ja očekujem da SDP treba da preuzme odgovornost za minimalno četiri resora u Vladi Kantona Sarajevo.”– kazala je.

Da li će SDP-u ostati resori finansija, saobraćaja i zdravstva, Pekić objašnjava da će sve to biti stvar pregovora, s tim u vezi da je Davor Čičić, odlučio da ostane zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, vjeruje da će se dodatno o resoru finansija razgovarati.

-Ono što su očekivanja, unutar SDP-a, jeste da se zadrže postojeće pozicije kada su u pitanju ministarstvo saobraćaja i zdravstva. To su neka moja, također, lična razmišljanja. Opet se neke stvari mogu promijeniti, što zavisi od dogovora stranaka koje učestvuju u formiranju nove vlade ali to su neka moja očekivanja- kazala je.

Da li je vrlo moguće da će ministar saobraćaja ostati Adnan Šteta, a ministar zdravstva Haris Vranić, Pekić odgovara: “Vrlo moguće je da će ostati ali ne 100%”

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia