online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Patriotska liga i Zelene beretke: Selektivan pristup u radu Tužilaštva BiH

Savez udruženja boraca Patriotske lige i Zelene beretke, organizacije koje su u najtežim danima u aprilu i maju 1992. godine organizovale odbranu Bosne i Hercegovine, sa zabrinutošću već nekoliko godina prate selektivan pristup u radu Tužilaštva BiH na štetu Bošnjaka, posebno kada se radi o procesuiranju ratnih zločina.

– Ovih dana svedoci smo vođenja istrage vezane za aferu “Respiratori” kojom su obuhvaćeni premijer Fadil Novalić i komandant CZ Fahrudin Solak, a posebno je indikativno da su iz istrage izostavljeni svi nebošnjački kadrovi odnosno kadrovi HDZ-a – zamjenica premijera i komandantica Federalnog štaba CZ, ministar zdravstva i direktor Zavoda za javno zdravstvo, koji su direktno učestvovali u proceduri nabavke – navodi se u saopćenju Saveza.

Smatraju da takvim selektivnim pristupom Tužilaštva BiH svima postaje jasno da se radi o dobro osmišljenoj i koordiniranoj akciji, sa svim elementima državnog udara, čiji je cilj da se u ovoj fazi eliminiše bošnjački politički faktor na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, i da HDZ preuzme kontrolu nad najbitnijim organima vlasti u Federaciji.

– S obzirom na već duže vrijeme prisutnu koaliciju SNSD-a i HDZ-a na nivou države i njihovu udruženu aktivnost na destrukciji BiH, jasno je da se sličan scenario priprema i za državu BiH u cjelini – naglašava se u saopćenju Saveza.

 Traže da bh. pravosuđe hitno i temeljito istraži slučaj ‘Respiratori’, ali i sve druge slučajeve korupcije, u svim dijelovima BiH.

– Dosadašnjim radom Tužilaštvo BiH na čelu sa Gordanom Tadić pokazalo je da ima selektivan i isključivo po Bošnjake štetan pristup, a u ovom konkretnom slučaju s ciljem diskreditirati i optužiti premijera FBiH i time omogućiti HDZ-u da preuzme kontrolu nad Vladom Federacije – stav je Saveza.

Savezi i udruženja boraca Patriotske lige i Zelenih beretki, koji baštine tradicije pravedne odbrambeno oslobodilačke borbe kojom je očuvana država Bosna i Hercegovina, budno prate politička dešavanja, te ističu da neće dozvoliti razvlašćivanje bošnjačkog političkog faktora, predvođenog SDA i ostalim probosanskim strankama koje su svoj legitimitet stekle na izborima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia