online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Parlamentarni forum usvojio Zajedničku izjavu o bržem putu za članstvo u EU

Parlamentarni forum za evropske integracije Bosne i Hercegovine, čiji domaćin je danas bila Narodna skupština Republike Srpske, usvojio je Zajedničku izjavu kojom je pozvao na intenziviranje aktivnosti nadležnih institucija u BiH s ciljem što skorije realizacije 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije na kandidaturu BiH za članstvo u EU, kao preduvjeta za sticanje statusa kandidata za članstvo u Uniji.

U Zajedničkoj izjavi pozdravljen je aktivan angažman Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika EU u BiH na ohrabrivanju i podsticanju vlasti na svim nivoima u zemlji u realizaciji zadanih ciljeva u kontekstu procesa evropskih integracija.

– Svjesni potrebe jačanja uloge parlamenata u procesu evropskih integracija BiH, a imajući u vidu nedovoljno prakticiranje nadzorne uloge parlamenta nad organima izvršne vlasti, pozivamo sve članove parlamenata u BiH na svim nivoima da se intenzivnije angažiraju u nadzoru implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju – navodi se u Zajedničkoj izjavi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia