online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Parlament FBiH bi danas bio raspušten da sinoć nije usvojen Budžet FBiH

Neistinite su tvrdnje koje su neke političke stranke iznijele danas u javnost u vezi sa postupcima premijera Federacije BiH Fadila Novalića prilikom usvajanja historijski rekordnog Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu.

– Javnost treba znati da to nije budžet Fadila Novalića, nego Budžet Federacije Bosne i Hercegovine, koji je na sjednici Vlade Federacije BiH jednoglasno usvojen i kao takav upućen u parlamentarnu proceduru. Podsjećamo da Vladu Federacije BiH čine ministri iz reda SDA, HDZ, SBB i NiP – saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Odgovornost premijera i Vlade Federacije BiH, kako se dodaje, završila je premijerovim izlaganjem budžeta poslanicima Predstavničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a na kojima je bila odluka da li će, kada i u kojem obliku usvojiti Budžet.

Također, podsjećaju da je Ustav Federacije BiH jasno propisao da predsjednik Federacije BiH raspušta oba doma Parlamenta FBiH kada oni ne uspiju donijeti budžet prije početka budžetske godine, a to je danas.

– Ovu priliku koristimo da se uime penzionera, boračke populacije, vojnih i civilnih invalida i svih drugih korisnika Budžeta Federacije BiH, zahvalimo onima koji su odgovorno obavili svoju dužnost poslanika i delegata i glasali za Budžet Federacije BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia