online slots game malaysia
Sarajevo

Parkiranje ispred posuda za odlaganje otpada onemogućava KJKP Rad da brine o čistoći grada

“Prije nepunih mjesec dana imali smo sličnu situaciju na terenu gdje je morala intervenisali policija. Pauk služba jučer u I i III smjeni je imala pune ruke posla zbog nepropisno parkiranih vozila ispred kontejnera i na saobraćajnicama na području Općina Stari Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo” – navode iz KJKP RAD.

Iako je podignuto sedam vozila, nažalost zbog nemogućnosti prilaska paukom i vertikalnih barijera koja onemogučavaju podizanje, te nepostojanja horizontalne i vertikalne signalizacije zabrane zaustavljanja i parkiranja, jedan dio vozila nije uklonjen ali su pripadnici PU Stari Grad i Centar izdali prekršajne naloge i upućeni su dopisi Općini i PU kako bi se izvršilo postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije i omogućilo neometano kretanje vozila.

Napiminjemo da je prema Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo, član 15, jedna od navedenih zabranjenih aktivnosti je parkiranje ispred posuda za odlaganje otpada.


5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia