online slots game malaysia
Sarajevo

Park na Alipašinom Polju trebao bi biti nazvan po Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću

Vijećnici Novog Grada usvojili su prijedlog Komisija za obilježavanje značajnih događaja i ličnosti ove općine da park na Alipašinom polju u C fazi bude imenovan po ubijenim policajcima Adisu Šehoviću I Davoru Vujinoviću. Osim ove tačke vijećnici su kroz dvije sjednice usvojili niz drugih odluka I informacija koje će u naredno periodu doprinijeti boljem funkcioniranju ove lokalne zajednice.


Komisija za obilježavanje značajnih događaja i ličnosti Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, nakon pribavljenih saglasnosti i završene procedure koja je potrebna po pravilniku, predložila je da se park u C fazi Alipašinog Polja imenuje po Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Mi smo ispoštovali svu proceudusu, porodice su saglasne, savjet mjesne zajednice je saglasan i to ide dalje nakon usvajanja općinskog vijeća na skupštinsku komisiju pa onda i na sjednicu Skupštine KS i nadamo se da će sve to biti završeno do oktobra, kada će biti i godišnjica ubijenim policajcima“, rekla je Nejra Džanko, Komisija za obilježavanje značajnih događaja i ličnosti.


Informacija o izvršenju budžeta za 2022. godinu bila je jedna od tačaka dnevnog reda današnje sjednice. Vijećnici su izmeđuostalog usvojili i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o subvencioniranju kamate stambenih kredita za mlade koji žive na području općine Novi Grad.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia