online slots game malaysia
SarajevoVijesti

OV Centar usvojilo Prijedlog politike investiranja novčanih sredstava za 2023. godinu

Danas je u velikoj sali Općine Centar održana 25. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

Na dnevnom redu, između ostalog, bio je i Prijedlog odluke o povjeravanju poslova uređenja gradskog građevinskog zemljišta u obuhvatu Regulacionog plana poslovna zona „Šip“ koji su vijećnici usvojili većinom glasova.

Tokom sjednice vijećnici su također podržali i usvajanje odluka o usvajanju i provođenju Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Jagomir I“, stambeno-poslovni objekti na k.č. 358/1, 358/2, 358/3, 358/6, 359/2, 360, 361/2, 361/3 K.O. Sarajevo V.

Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o načinu i uslovima raspolaganja gradskim građevinskim zemljištem na lokalitetu pijace „Ciglane“ dobio je potrebnu većinu glasova prisutnih vijećnika.

Podršku vijećnika dobio je i Prijedlog odluke o zakupu stana u ulici Augusta Brauna br. 10/su, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za pretvaranje stana u ulici Višnjik broj 48/pr u poslovni prostor.

Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili i Odluku o dodjeli u zakup neposrednom pogodbom poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo u Ulici Goruša 17 površine 37,90 metara kvadratnih kao i Odluku o dodjeli u zakup neposrednom pogodbom poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo u Ulici Maršala Tita 1.

Nakon toga podržani su i prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju članova Komisije za budžet i finansije i Komisije za stambena pitanja, kao i Odluka o imenovanju Komisije za provođenje javnog nadmetanja-licitacije za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Općine Centar Sarajevo.

Vijećnici su većinom glasova podržali i prijedloge mišljenja za imenovanje ulica na području mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“.

Na sjednici je usvojen i Kodeks etičkih principa za izabrane zvaničnike i članove radih tijela Općine Centar Sarajevo.

Vijeće je podržalo i Prijedlog rješenja broj: 05/A-31-121/13 kojim se odbija zahtjev Enide Zejnilović, Jasmine Feratović i Edhema Zejnilovića iz Sarajeva, za donošenje rješenja o utvrđivanju i isplati naknade, kao neosnovan, kao i Prijedlog rješenja broj: 05-31-268/10-1 kojim se oglašava ništavim Rješenje Općinskog vijeća Centar Sarajevo, broj: 05-31-268/10 od 22.02.2016. godine, u cijelosti.

Većinom glasova prisutnih vijećnika usvojen je i Prijedlog politike investiranja raspoloživih novčanih sredstava Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, kao i Nacrt Gender akcionog plana Općine Centar Sarajevo za period od 2023. do 2027. godine.

Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili i izvještaje o radu udruženja „Zdravo živi, sretno stari“, „Generacija“ i „Colibri“.

Vijeće je usvojilo i Odluku o davanju saglasnosti općinskom načelniku za potpisivanje ugovora o partnerstvu sa Udruženjem „Colibri“.

Vijećnicima su na ovoj sjednici prezentirane i informacija o epidemiološkoj situaciji na području općine Centar, kao i informacija o dopisu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine broj: 06-1-07-1-9-2/23 od 16. januara 2023. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia