online slots game malaysia
Sarajevo

Otvoreno Reciklažno dvorište u općini Novo Sarajevo

Kako bi unaprijedili sistem selektivnog odlaganja otpada i njegovu reciklažu KJKP „Rad“ u saradnji sa operaterima sistema Ekopak i Zeos eko-sistem, otvara reciklažno dvorište u općini Novo Sarajevo u kojem će građani moći besplatno odlagati ambalažni otpad: staklo, plastiku, papir, drvo, zatim elektronski otpad: bijelu tehniku, računare, sijalice, te kabasti i građevinski otpad kao i automobilske gume.

– Unutar reciklažnog dvorišta bit će postavljena i kućica „RE-USE – Ponovna upotreba“ gdje će građani moći donijeti stvari koje ne žele baciti, već ostaviti drugima za ponovnu upotrebu – kazao je Feni glasnogovornik KJKP “Rad” Mirza Ramić.

Na ovaj način će, dodao je,  količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na deponiji Smiljevići biti znatno reducirana, a operateri sistema Ekopak i Zeos eko-sistem će se pobrinuti da prikupljeni ambalažni, te elektronski otpad bude predat na reciklažu i iskorištenje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia