online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Otvorena hibridna sala u Centru za srce, omogućene naprednije procedure u interventnoj kardiologiji i kardiohirurgiji

U Centru za srce Sarajevo danas je otvorena hibridna sala koja će omogućiti  kvalitetnije procedure u oblasti interventne kardiologije i kardiohirurgije.

Direktor Centra za srce i kardiohirurg Mirsad Kacila i ministar zdravstva KS, prof.dr. Haris Vranić su tom prilikom naglasili kako  je ovo objektivna potreba za pacijente u KS i šire, saopćeno je iz Službe za press i protokol KS.

“Ova sala će omogućiti da razvijemo dva programa. Prvi podrazumijeva implantaciju stentova u svim krvnim sudovima tijela, a drugi je program neurointerventne radiologije u okviru kojeg bi u narednom periodu pokušali raditi na  tzv. zlatnom satu u oblasti neurologije, akutnim stanjima, akutnim moždanim udarima, itd.”, naveo je dr. Kacila.

Istakao je da ova sala predstavlja veliku investiciju i omogućava Sarajevu da se približi nekim centrima u zemljama okruženja koje se bave ovakvom vrstom interventne kardiologije i kardiohirurgije.

“Poenta je da dokažemo da se i u Sarajevu i BiH može raditi kvalitetno, sa vrhunskim stručnjacima u ovako specifičnim procedurama”, naglasio je dr. Kacila.

Ministar Vranić je rekao kako je ovo veliki korak za zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo, jer  napokon dobijamo jednu hibridnu salu, koja je sami vrh evropskog i svjetskog standarda.

“Kanton Sarajevo je preko Zavoda zdravstvenog osiguranja osigurao da intervencije koje se budu radile na velikim krvnim sudovima budu plaćene iz fonda zdravstvenog osiguranja. Pronaći ćemo prostora i novca da i ostale procedure koje će se izvoditi u ovoj sali budu na teretu Zavoda. To naši pacijenti zaslužuju”, istakao je ministar Vranić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia