online slots game malaysia
BiznisSarajevo

Otvoren Sarajevo Unlimited forum – priča o inovacijama i savremenim tokovima poslovanja

Svečanim otvaranjem i pretpanel diskusijama u hotelu Holiday zvanično je otvoren ovogodišnji Sarajevo Unlimited forum poduzetništva i inovacija. 

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ove godine je, kao i prethodne godine, partner Sarajevo Unlimited foruma, što je kontinuitet podrške ovog ministarstva manifestacijama koje promoviraju poduzetništvo, inovativnost u poslovanju i ukupni poslovni ambijent u Kantonu Sarajevo.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je u svom obraćanju prisutnim medijima kazao da će razgovarati, a onda i usvajati, sve one što im privatni sektor, stručnjaci i najbolje svjetske prakse ponude, u smislu pametnih rješenja za gradove. 

– Strašno je bitno da Sarajevo uhvati ‘voz’ kojim su već otišli mnogi razvijeni europski gradovi. Imamo puno toga i mi za ponuditi, a ključ je da stvorimo atmosferu da poduzetnici žele ovdje da dođu, da investiraju. To je najvažnije za nas, i to je bio jedan od najvećih i najvažnijih zadataka Vlade KS – istakao je premijer Forto i dodao kako mu je čast da Kanton Sarajevo podržava jedan ovakav skup.

Ministar privrede KS Adnan Delić jedan je od panelista prvog ovogodišnjeg panela na temu poduzetništva i inovacija u poduzetništvu.

Na spomenutoj pres-konferenciji ministar je podsjetio da je ekonomski razvoj neostvariv bez inovacija i poduzetništva, kao i DA je poduzetništvo jedan od glavnih pokretača privrednog rasta, kroz otvaranje novih radnih mjesta, rast proizvodnje i potrošnje. 

– Poduzetnici su inovatori, razmišljaju drugačije, razmišljaju efektivno, a inovativnost je, uz inovatora, najvrijedniji resurs svake kompanije, stoga je bitno poticati kreativno razmišljanje i iznošenje ideja. Inovacije imaju direktan utjecaj na povećanje produktivnosti i porast konkurentnosti, a kontinuirano inoviranje u poslovanju podrazumijeva spremnost na promjene, brzo prilagođavanje i sposobnost snalaženja na konkurentnom tržištu – izjavio je ministar Delić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia