online slots game malaysia
BiznisVijesti

Otvoren Evropski halal kongres u Sarajevu: Halal proizvodi su rastući brend u svijetu

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, danas je svečano otvoren 2. Evropski halal kongres koji se održava 28. i 29. maja.
Na Kongresu učestvuju predavači iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Indonezije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Turkiye, Sjeverne Makedonije, Srbije, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete i predsjednik Organizacionog odbora Evropskog Halal Kongresa, u obraćanju na ceremoniji svečanog otvaranja istakao je da su halal proizvodi sve više prisutni i među samim nemuslimanima.

“Halal na neki način doprinosi ne samo islamskim zemljama nego i zemljama koje nisu većinski muslimanske, da se traži i razvija, i sve je više popularan, jer je to, između ostalog, rastući brend i trend, i o tome treba razgovarati s ekonomskog, ali i s naučnog aspekta”, rekao je Alihodžić, dodajući da ovim Kongresom žele halal industriju još više promovisati u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu.

Evropski halal kongres je centralni skup iz oblasti halal industrije u Evropi koji organizuje Agencija za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji s halal cerifikacijskim tijelom Halal Control GmbH iz Njemačke, Fakultetom islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Udruženjem za nutricionizam i dijetetiku “Hranom do zdravlja“ uz podršku Instituta za standarde i mjeriteljstvo Organizacije islamske saradnje (SMIIC/OIC).

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia