online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Osigurati smještaj za izbjeglice iz Ukrajine

Vlada FBiH zadužila je Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom da stavi na raspolaganje 40 kreveta na jednom spratu u hotelu „Walter”, a ako bude potrebno dodatnih 40 kreveta na još jednom spratu. Hotelom upravlja ova agencija, u svrhu smještanja izbjeglica iz Ukrajine.

Financijska sredstva potrebna za smještaj izbjeglica bit će osigurana od novčanih sredstava deponiranih na računu za posebne namjene kojima upravlja Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, a koja su pravomoćnim presudama utvrđena kao imovina Federacije BiH.

Vlada je zadužila Federalno ministarstvo financija da donese instrukciju o načinu postupanja i knjigovodstvenom tretiranju tih financijskih sredstava.

Vlada FBiH upućuje zahtjev Vijeću ministara BiH da se građanima Ukrajine, koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH i tu namjeravaju ostati, u skladu sa zakonima omogući hitno dobivanje izbjegličkog statusa, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia