online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSarajevoVijesti

Osam uhapšenih zbog droge u sarajevskom klubu

Tokom protekle noći, postupajući po prethodno sačinjenom Operativnom planu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu u ulici Kranjčevićeva, područje Općine Centar Sarajevo, u kojem je zatečeno oko 100 lica.

 
Tom prilikom slobode je lišeno osam lica zbog sumnje da su počinili krivična djela, i to sedam zbog sumnje da su počinili krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a jedno lice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod istih je pronađena i privremeno oduzeta određena količina raznih vrsta droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je ista izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje je upoznato o navedenom i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Kod jednog lica je pronađeno hladno oružje i protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.
Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policijski službenici u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornom licu prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000,00 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren.
Osam lica koja su lišena slobode smještena su u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se tokom dana nad istim izvršiti kriminalistička obrada. 
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia