online slots game malaysia
Sarajevo

Ortopedi Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ ponovo rade operacije ugradnje vještačkog koljena

Od ove sedmice u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ pacijenti mogu dobiti uslugu ugradnje vještačkog koljena, a ugrađuju se proteze najnovije generacije.

S obzirom da su potrebe za ovom operacijom u BiH velike i liste čekanja na operaciju duge, ponovo je u Općoj bolnici uvedena ova procedura, jer postoje svi uslovi za izvođenje operativnog zahvata, educirano  medicinsko osoblje, moderne operacione sale, dijagnostička služba, fizikalna terapija, a pacijenti će se liječiti brzo i efikasno.

Ovim operativnim zahvatom i ugrađnjom proteze najnovije generacije pacijenti se nakon tretmana uspješno vraćaju aktivnom životu.

Inače, u Općoj bolnici se svakodnevno nastoji poboljšati usluga, a u posljednje vrijeme medicinski tim odjela za gastroenterologiju uspješno radi zahvat endoskopskom retrogradnom holangio- pankreatografijom (ERCP).

Ova metoda podrazumijeva interventni, multidisciplinarni pristup u dijagnostici i tretiranju oboljenja jetre, žučne kese, žučnih vodova, gušterače, glavnog kanala pankreasa, uključujući žučno kamenje, zapaljenske strukture, te karcinome, a izvodi se kombinacijom endoskopskog pristupa i RTG dijagnostike.

Pored toga, Opća bolnica je prva u regionu uvela Motornu spiralnu enteroskopiju, kojom se efikasno može uraditi dijagnostika i terapija tankog crijeva i svih nedostupnih dijelova probavnog trakta koji se ne mogu vidjeti endoskopijom, a koje su potrebne radi uzimanja biopsičkih uzoraka ili zaustavljanja krvarenja te Interventni endoskopski ultrazvuk, kojim se radi pregled i biopsija unutrašnjih organa.

Uvođenjem ove tri visoko sofisticirane procedure značajno je poboljšana dijagnostika i tretman bolesti probavnog trakta te brže i efikasnije liječenje naših pacijenata, saopćeno je iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia