online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općinsko vijeće Centar potvrdilo odluku o opozivu načelnika Srđana Mandića

Općinsko vijeće Centar Sarajevo danas je sa 16 glasova za, deset protiv i dva suzdržana glasa, opozvalo načelnika Srđana Mandića, čime su se stvorili uslovi da konačnu odluku o smjeni načelnika donesu građani na referendumu 17. septembra.

Načelnik Mandić je danas na sjednici tražio od Vijeća da raspravlja o Zahtjevu za preispitivanje odluke o pokretanju opoziva načelnika i Uputstvu za provođenje opoziva, ali je samostalna vijećnica Senada Bosno predložila Zaključak kojim se zahtjev odbija. Za zaključak je glasalo 16 vijećnika, što je donji prag za usvajanje. Deset vijećnika je glasalo protiv, a dva su bila suzdržana.

Vijećnici Naše stranke i Socijaldemokratske partije oštro su reagovali na optužbe da Mandić nije radio posao, ističući da ne postoji nijedna krivična prijava protiv njega te da se njegov opoziv dešava jer određeni vijećnici žele da budžet Općine upotrijebe za predizborne svrhe.

Inicijativu za smjenu načelnika Mandića ranije je podnio Narod i Pravda, “nezadovoljni Mandićevim radom”, a podržali su je i SBB i pojedini nezavisni vijećnici.

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je 27. jula prihvatilo inicijativu za pokretanje opoziva načelnika ove općine Srđana Mandića. Pojedinačnim glasanjem je utvrđeno da je 18 vijećnika podržalo inicijativu, jedan vijećnik je bio protiv, dok su dva bila suzdržana. Novo glasanje održano je danas jer je Mandić uložio prigovor na izglasani opoziv, smatrajući da su prekršene procedure.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia