online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općine u KS od sutra primaju zahtjeve za dječiji dodatak za porodice sa troje i više djece

Zakonom i izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, koji je Skupština Kantona Sarajevo donijela 18.12.2021.g., propisano je da porodice sa troje ili više djece ostvaruju pravo na dodatak na djecu uvećan za 10% za svako dijete, što znači da sve ove porodice ostvaruju navedeni dodatak na djecu bez cenzusa.
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo je na osnovu ovih izmjena Zakona donijelo Instrukciju o iznosima novčanih davanja u kojima je za porodice a troje ili više djece, bez cenzusa, utvrđen iznos od 57,70 KM za svako dijete! Ove Instrukcije danas su dostavljene svim nadležnim općinskim organima uprave, kako bi mogli započeti sa primjenom Zakona.
Sve porodice u Kantonu Sarajevo, koje imaju troje ili više djece, se od sutra mogu obratiti Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu u svojoj općini kako bi predale zahtjev za ovaj historijski dječiji dodatak za djecu, bez obzira na ekonomski status porodica.
„Uživajmo u ovom historijskom trenutku za natalitet u Federaciji Bosne i Hercegovine, a “Porodice tri plus” ohrabrenije ide dalje, bori se za nove promjene, s ciljem da sve porodice u Federaciji BiH uživaju u istim benefitima.“ – ističu iz „Porodice tri plus“.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia