online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općinama Hadžići i Trnovo uručene nove autocisterne

Kantonalna uprava civilne zaštite kupila je autocisterne koje će koristiti općine Hadžići i Trnovo. To je i ozvaničeno današnjim potpisivanjem ugovora i primopredajom vozila. Prevashodno su namijenjene za dostavu pitke vode, ali i za gašenje požara te pranje ulica. Koštale su 379 hiljada maraka.

Ovo su nove autocisterne uručene općinama Hadžići i Trnovo. Date su im na četvorogodišnje korištenje s mogućnošću produženja ugovora.

„Cisterne su multifunkcionalne, prije svega koristit će se za snabdijevanje stanovništva pitkom vodom, mogu se koristiti i za druge svrhe, saniranje, terena, pranje ulica. Njihov kapacitet je 8 hiljada litara, i nadam se da će pomoći Hadžićima i Trnovu“, rekao je Jasmin Terović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

A ovim lokalnim zajednicama mnogo će pomoći, pogotovo kada je riječ o poboljšanju vodosnabdijevanja pojedinih naselja u ljetnim mjesecima.

„Naš vodovodni sistem sastavljen je od puno malih sistema koji presuše u ljetnim mjesecima, i ova cisterna i projekt zasnovan je upravo da građani ne osjete nedostatak vode. Nemamo ovakvu cisternu, imamo jednu isključivo i to vatrogasnu“, rekao je Mirsad Mešić, pomoćnik načelnika Općine Trnovo

„Imamo jednu koja je stara 20 godina, dala je od sebe koliko je mogla, tako da ćemo sada ovu korstiti najviše, u dijelovima planinskim gdje ljeti presuše planinska vrela“, Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići.

Ove multifunkcionalne cisterne koštale su 379.000 maraka.

Dženita Bravić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia