online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Stari Grad – Podzemna garaža i višenamjenski trg ispunili očekivanja

Izgradnja podzemne garaže i višenamjenskog trga u ulici Avdage Šahinagića ispunili su očekivanja, a samo u toku jula podzemna garaža ostvarila je prihod više od 65.000 KM, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Popuštanjem mjera i povećanjem broja turista u gradu, podzemna garaža postigla je sto posto popunjenost i ostvarila puni potencijal, uz značajne prihode. Garaža u ovom momentu ostvaruje prihod koji se može usmjeriti na itekako značajne projekte za živote građana Općine Stari Grad, a dugoročno ona će svojim prihodom otplaćivati kreditna sredstva kojim su realizovana četiri projekta.

Pored garaže, to su Dom zdravlja Stari Grad, sportska sala OŠ ”Edhem Mulabdić” i zgrada Općine Stari Grad u koje je uloženo oko 13 miliona konvertibilnih maraka.

– Kao što smo i očekivali, podzemna garaža počinje da ostvaruje svoj puni potencijal i zasigurno postaje naša najisplativija investicija. Ona sada osigurava prihod za druge projekte važne za naše građane, za ulaganja u infrastrukturu, socijalna davanja i novu gradnju. Kada dođe vrijeme za otplatu kredita, kompletan iznos rate pokrivat će prihod od garaže – poručio je načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Dodao je da se u ovoj lokalnoj zajednici kontinuirano radi na novim projektima koji podstiču njen razvoj i dostizanje punih potencijala, te poboljšanje infrastrukture s ciljem razvoja turizma na koji se ova općina itekako oslanja.

– Usmjereni smo na infrastrukturne projekte jer smatramo da je kvalitetna infrastruktura preduslov za dolazak turista u našu općinu. Žao mi je što i drugi nivoi vlasti i institucije nemaju viziju razvoja kao mi u Starom Gradu. Baščaršija je najveći tržni centar na otvorenom u Kantonu Sarajevo, a vapi za dodatnim parking prostorom. Koliko bi se samo povećao priliv turista, promet, razvoj privrede kada bismo gostima osigurali uslove – rekao je Hadžibajrić.

Uporedo s podzemnom garažom u ulici Avdage Šahinagića, izuzetnu posjećenost bilježi i višenamjenski trg koji se nalazi iznad nje i površinom je najveći trg u Kantonu Sarajevo. Trg je postao mjesto održavanja najznačajnijih zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja u Kantonu Sarajevo. Stotine građana uživale su prethodnih dana u koncertima održanim u sklopu festivala Baščaršijske noći, a osim toga održane su brojne promocije, sportski maraton i druge aktivnosti. Vrlo brzo na trgu će početi pripreme za održavanje još jednog značajnog događaja, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia