online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Stari Grad – Mogućnost izgradnje stambenih objekata u naselju Mošćanica

Općina Stari Grad raspisala je javni konkurs za zainteresovane investitore u kojem nudi mogućnost izgradnje deset stambenih objekata kolektivnog tipa stanovanja u prirodnom i mirnom okruženju naselja Mošćanica.

U pitanju je građevinsko zemljište na području Gazijinog hana, u ulici Sarajevskih gazija.

Na lokaciji je moguća izgradnja stambenih objekata kolektivnog tipa, spratnosti: suteren, visoko prizemlje i sprat. Riječ je o lijepom i prostranom placu za gradnju u prirodnom okruženju i sa prilazom iz ulice Sarajevskih gazija – saopćeno je iz Općine Stari Grad.

U saopćenju se navodi da naselje Mošćanica inače asocira na opuštajuću prirodu i mjesto gdje mnogi vole pobjeći od gradske vreve i gužve, a u isto vrijeme biti blizu gradskim dešavanjima.

Svojom površinom Mošćanica je najveća mjesna zajednica u Starom Gradu i zauzima 1/3 ukupne površine ove općine.

Budući investitor bit će obavezan da arhitekturu novih objekata uklopi sa ambijentom i poštuje odredbe Odluke o provođenju Regulacionog plana.

Olakšavajuća okolnost za investitore je ta što na lokaciji postoji infrastrukturna mreža, a osim stambenih objekata, postoji mogućnost i za izgradnju parking-prostora za buduće stanare.

Općina Stari Grad se prilikom odluke za prodaju ovog zemljišta i određivanja cijene vodila trenutnom ekonomskom situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa, te je urađen i prateći elaborat.

Početna prodajna cijena za zemljište, za V stambenu zonu iznosi 225.000 KM. Zainteresovani investitori trebaju poslati svoje ponude Općini Stari Grad, a javno otvaranje prijava bit će izvršeno 11. juna 2021. godine u Općini Stari Grad, te će zemljište biti prodato onome ko ponudi najvišu cijenu.

Općina Stari Grad najavila je da će ovaj konkurs biti otvoren 15 dana, počevši od 21. maja 2021. godine – saopćeno je iz te općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia