online slots game malaysia
Sarajevo

Općina Novo Sarajevo za kapitalne projekte odvaja skoro pola svog bužeta

Općina Novo Sarajevo i ove godine nastavlja sa realizacijom kapitalnih, infrastrukturnih, komunalnih i društvenih projekata.

S tim u vezi, u Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2023. godinu planirano je više od 45 % za ukupna kapitalna ulaganja, što iznosi više od 20 miliona KM.

Riječ je o kapitalnim projektima započetim u prethodnom periodu poput izgradnje objekta OŠ „Pofalići“, rekonstrukcija objekta Mjesne zajednice Vraca sa formiranjem ambulante porodične medicine, poboljšanje energetske efikasnosti na objektu Osnovna muzička i baletska škola, rekonstrukcija vrtića Ciciban u cilju formiranja prvog Dnevnog centra za osobe sa poteškoćama u razvoju, rekonstrukcija objekata vrtića Narcis i Kolibri, izgradnja rekreacione zone Vinko Šamarlić, te Park šume Hum, Kampus UNSA

Vilsonovo šetalište će i ove godine biti centar društvenih, kulturnih, zabavnih i sportskih aktivnosti, te predstavljati u punom kapacitetu otvoreni kulturni centar Novog Sarajeva. Za izradu novog Elaborata za uređenje i mogućnosti korištenja ulice Vilsonovo šetalište, u Budžetu za 2023. godinu planirano je 350.000 KM.

Ove godine, nastavljaju se i projekti na izgradnji parkova, dječijih i sportskih igrališta, zatim  javnih parking prostora, kao i rekonstrukcija i sanacija saobraćajnica. Predviđena su značajna sredstva za sanaciju klizišta, rekonstrukciju i izgradnju komunalne infrastrukture (izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže), te nabavku i ugradnju sistema video nadzora javnih objekata i površina.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia