online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Novo Sarajevo donirala laptope i računare osnovnim školama

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović danas je dodijelio devedeset laptopa i osam računara novosarajevskim osnovnim školama. 

Računarska oprema uručena je direktorima osam osnovnih škola (Grbavica I, Grbavica II, Kovačići, Hrasno, Malta, Čengić Vila I, Pofalići i Velešićki heroji), zatim Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi Novo Sarajevo, te Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor”, saopćio je Odsjek za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo

Na osnovu iskazanih potreba škola zbog nedostatka ili dotrajalosti tehničke opreme koja je korištena tokom online nastave za vrijeme pandemije koronavirusa školama je obezbijeđeno po deset laptopa, dok je OŠ „Čengić Vila I“ nabavljeno osam računara.

 Načelnik Tanović istakao je kako je potrebno promijeniti narativ u smislu stalnog zahvaljivanja načelniku za sve što se uradi i doprinese za dobrobit građana i djece.

 – Mi načelnici nismo vlasnici Općine niti su novci s kojima raspolažemo u budžetima naši, to su sredstva građana, a mi smo tu zajedno s općinskim vijećima samo da ih usmjeravamo tamo gdje su najpotrebnija, istakao je načelnik, te dodao da će Općina Novo Sarajevo nastaviti realizirati projekte koje su od interesa za najmlađe sugrađane.

Direktor OŠ „Velešićki heroji“ Kenan Trebinjac istakao je da je ovo prvi put da se direktori škola konsultuju šta im je konkretno najviše potrebno za odvijanje nastavnog procesa i da se to i u konačnici i nabavi.

Za nabavku navedene opreme Općina Novo Sarajevo je izdvojila oko 70.000 KM, saopćio je Odsjek za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia