online slots game malaysia
BiznisVijesti

Općina Novi Grad objavila javni poziv za finansiranje minimalne plate

Usvajanjem korona-zakona, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo preuzelo je obavezu da sa Vladom KS i općinama obezbijedi sredstva da svima kojima je pao promet za 40 posto i više u vremenu korona-krize, isplati minimalnu plaću, ili dio minimalne plaće, u iznosu od 406 KM ili 203 KM.

Na osnovu toga, Općina Novi Grad i Vlada Kantona Sarajevo su potpisali Sporazum o provođenju Programa kratkoročnih i srednjoročnih mjera za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica. Sporazumom je Općina preuzela obavezu isplate dijela plaće za fizička lica koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost sa sjedištem na teritoriji općine Novi Grad.

Općina Novi Grad je 23. juna objavila je javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje minimalne mjesečne neto plaće u FBiH za mjesec april i maj ove godine svim fizičkim licima koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost sa sjedištem na području ove općine. Rok za dostavljanje prijava je deset dana od dana objavljivanja.

Tekst javnog poziva može se preuzeti OVDJE

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia