online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Ilidža započela aktivnosti u cilju realizacije projekta registracije nekretnina

Nakon dvije decenije, u Općini Ilidža je počela provedba projekta registracije nekretnina i usaglašavanja podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige.

„To su početne aktivnosti u cijeloj implementaciji takvog projekta. Radi se o prvoj fazi , gdje se radi na skeniranju arhivske građe i evidentiranju svih promjena koje su se desile posljednjih 25 godina na našoj lokalnoj zajednici. Radi se o katastarskim opštinama kao Hrasnica i kao Butmir a što predstavlja u suštini Hrasnicu, Sokolović koloniju, Butmir dijelove Stojčevca, Vrela Bosne, Ilidže pa i Nedžarića“, kazao je Jasmin Voloder, Služba za imovinsko-pravne poslove Općine Ilidža.

Projekat se realizuje u saradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinskopravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine. Cilj je usaglašavanje podataka starog i novog premjera u smislu površine i oblika parcela.

„Značaj projekta je veliki za našu lokalnu zajednicu. Rezultati samog projekta će biti značajni i veliki kako za fizička tako i za privredne subjekte. Jer kada imate čistu zemljišnu knjigu odnosno ažurnu evidenciju, lakše je i za investiranje“, istakao je Voloder.

Značaj projekta ogleda se u rješavanju dugogodišnjih problema s kojima su se suočavali vlasnici nekretnina te privlačenju novih investicija, kao i izradu neophodne prostorno-planske dokumentacije.

Marina Jeina, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia