online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Ilidža sa 70.000 KM podržala 19 biznisa mladih

Općina Ilidža je u proteklom periodu realizirala javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz budžeta Općine Ilidža namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja mladih s ciljem da se pomogne onima koji prvi put zasnivaju radni odnos, ali i kao jedna od mjera ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih korona virusom.

Po javnom pozivu 19 aplikanata je zadovoljilo uvjete i danas su svečano potpisani ugovori s dobitnicima sredstava.

Općinski načelnik Nermin Muzur čestitao je dobitnicima i izrazio nadu da će u narednom periodu unaprijediti svoj rad i širiti svoje poslovanje.

– Ponosan sam što ste se odlučili da u ovom vremenu sami pokrenete vlastiti biznis. Mi ćemo i dalje biti na raspolaganju kao podrška stvarajući što bolji ambijent za vaše poslovanje i želimo vam puno sreće i uspjeha – kazao je načelnik Muzur.

Ove godine, s ciljem pružanja podrške poslovnim idejama mladih, prilike za samozapošljavanje i doprinos razvoju svoje lokalne zajednice, Općina Ilidža izdvojila je 70.000KM za sufinansiranje troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostora, obrtnih sredstava i ostalih troškova – saopćeno je iz te općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia