online slots game malaysia
BiznisSarajevoVijesti

Općina Ilidža dodijelila 90.000 KM za razvoj poduzetničke inicijative

S namjerom da se pomogne onima koji prvi put zasnivaju radni odnos kao i ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih koronavirusom, Općina Ilidža izdvojila je još 20.000 KM za poticaj razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja.

Ranijom odlukom 17 kandidata dobilo je iznos od planiranih 70.000 KM, koji je raspoređen svim kandidatima koji su ispunjavali uvjete utvrđene javnim pozivom, ali je bio ispod onog iznosa koji su tražili.

Izmjenama i dopunama općinskog budžeta izdvojen je dodatni iznos od još 20.000 KM i raspoređen je u skladu s kriterijima za izbor poslovnih planova.

Općina Ilidža i ove godine raspisala je javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz budžeta namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanju mladih i žena. Na osnovu javnog poziva odabrani su  najbolji poslovni planovi.

Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava i ostalih troškova.

Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu je iznosila maksimalno 5.000 KM, saopćeno je iz Općine Ilidža.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia