online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar u junu uplaćuje po 50 KM za 445 penzionera

Općina Centar Sarajevo i ove godine realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 445 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.

Među korisnicima sredstava za juni je 390 penzionera sa minimalnim primanjima, te 55 socijalno ugroženih osoba preko 60 godina koje nisu ostvarile pravo na penziju. 

U općinskom budžetu za 2021. godinu za ovu namjenu izdvojeno je 300.000 KM. Od tog iznosa 260.000 KM je osigurano za socijalno ugrožene penzionere, dok je 40.000 KM namijenjeno socijalnim ugroženim osobama starijim od 60 godina koje nisu ostvarile pravo na penziju.

Uslovi koje penzioneri moraju ispunjavati da bi ostvarili pravo na tu pomoć je da imaju minimalnu penziju, odnosno da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze iznos od 400 KM, što važi i za osobe preko 60 godina starosti. Podnosioci zahtjeva moraju biti prijavljeni najmanje dvije godine na području općine Centar. Osim toga, jednočlano domaćinstvo u svom vlasništvu može imati najviše 50 kvadrata stana u objektima kolektivnog stanovanja, a u slučaju da žive u individualnim stambenim jedinicama, dozvoljena veličina stana je do 60 kvadratnih metara, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia