online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar Sarajevo – Za pomoć socijalno ugroženim kategorijama 1.027.000 KM

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva planirano je 1.027.000 KM. 

U okviru navedenih sredstava za participaciju troškova nabavke hljeba i mlijeka za najugroženije penzionere i socijalne kategorije stanovništva starosti iznad 65 godina obezbijeđeno je 300.000 KM, dok je za jednokratne novčane pomoći za nužne troškove života planirano 160.000 KM. 

Ove godine će također biti nastavljen višegodišnji projekat pomoći porodiljama sa područja centralne gradske općine s ciljem povećanja nataliteta i smanjenja negativne demografske slike, što će biti podržano sa 140.000 KM, dok će za plaćanje užina za učenike osnovnih škola iz Centra koje dolaze iz 11 osnovnih škola, te Javne ustanove “Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju djece”, kao i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” gdje besplatnu užinu dobijaju učenici koji stanuju na području općine Centar biti izdvojeno 80.000 KM. 

Za pomoć u liječenju osoba oboljelih od leukemije i hepatitisa B i C, te za pomoć penzionerima i osobama treća životne dobi u ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđeno je po 70.000 KM. Projekat sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje će biti podržan u iznosu od 35.000 KM, dok će 30.000 KM biti izdvojeno za pomoć za privremeni smještaj socijalno ugroženih porodica. 

Pored navedenih projekata u ovogodišnjem budžetu Općine Centar također iz oblasti socijalne zaštite građana planirano je obezbjeđenje zdravstvene zaštite za osobe u stanju socijalne potrebe (25.000 KM), prilagođavanje stambenih objekata i motornih vozila invalidnim osobama i obezbjeđenje standardnih uslova stanovanja za socijalno ugrožene kategorije stanovništva (po 20.000 KM), dok će za pomoć djeci u stanju socijalne potrebe biti izdvojen iznos od 15.000 KM. Za ostale projekte iz ove oblasti predviđen je iznos u ovogodišnjem budžetu od 62.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia