online slots game malaysia
Sarajevo

Općina Centar Sarajevo nastavlja pomagati održivi povratak

 

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić potpisao je  ugovore sa dobitnicima novčanih sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja.

U budžetu za 2023. godinu Općina Centar Sarajevo je izdvojila finansijska sredstva za Program održivog povratka koja se dodjeljuju općinama, vjerskim institucijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.

Mandić je u utorak potpisao ugovore sa četiri povratničke porodice u ukupnom iznosu od 21.900 KM.

– Svaka lokalna zajednica ima obavezu da pomaže povratak naših građana na svoja ognjišta. Opština Centar to radi dugi niz godina, a mi ćemo tu praksu nastaviti i u narednom periodu – kazao je Mandić.

Raspodjela ovih sredstva vrši se na osnovu javnog poziva za dodjelu sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja koji je Općina Centar Sarajevo objavila 10. aprila ove godine.

Iz Općine Centar podsjećaju da je ranije ovog mjeseca povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici, delegacija Općine Centar zajedno sa načelnikom Srđanom Mandićem, posjetila Srebrenicu, te je u okviru ove posjete načelnik potpisao ugovore sa četiri porodice sa područja Srebrenice o dodjeli finansijskih sredstava u svrhu podrške održivom povratku, u ukupnom iznosu od 18.100 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar Amra Hašimbegović-Vučković, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia