online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar: Javni poziv za dodjelu pomoći osobama koje su dobile otkaz usljed pandemije

Općina Centar je izdvojila u budžetu novčana sredstva za jednokratne novčane pomoći stanovnicima koji su u vrijeme nesreće uzrokovane koronavirusom dobili prekid ugovora o radu.

Pored niza mjera koje je poduzela u prethodnom periodu, Općina na ovaj način pokušava pomoći još jednoj od ugroženih kategorija stanovništva u nadi da će u što kraćem vremenskom periodu ponovno zasnovati radni odnos.

Stoga je Općina Centar Sarajevo raspisala Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći osobama kojima je u vrijeme trajanja stanja prirodne ili druge nesreće prestao radni odnos.

Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren 30 dana nakon prestanka proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće ili do utroška planiranih sredstava.

Općina Centar je prva lokalna zajednica u BiH koja je nakon usvajanja rebalansa budžeta krenula sa konkretnim mjerama i pomoći usljed krize izazvane koronavirusom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia