online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar izdvojila 85.000 KM za besplatne užine za osnovce

U ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je osigurano 85.000 KM za mjesec septembar za besplatne užine za 455 učenika osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice.

Projekat pomoći u plaćanju užine učenicima osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo se realizira putem osnovnih škola za učenike, čije se porodice nalaze u stanju socijalne potrebe, na prijedlog škole i uz verifikaciju nadležne službe Općine.

Osnovne škole svake godine Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar dostavljaju spiskove sa imenima učenika koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, odnosno koji ostvaruju pravo na dodatak na djecu koji je i jedan od uvjeta za ostvarivanje prava na besplatnu užinu, na osnovu čega pomenuta služba provjerava stanje na terenu i donosi odluku o ispunjavanju prava na ovaj vid pomoći.

Za jedno dijete mjesečno se izdvaja po 18 KM za užinu i to devet mjeseci u godini, s obzirom na to da se nabavka užina ne vrši za vrijeme raspusta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia