online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar će opremiti kabinet u Oš “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak”

U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu, tokom manifestacije obilježavanja 58. godina od osnivanja ove školske ustanove, upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za obnovu i opremanje STEAM kabineta.

U ime Općine Centar, iz čijeg ovogodišnjeg budžeta će biti izdvojen iznos od 55.000 KM, ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić koji je ovom prilikom naglasio značaj podrške obrazovanju.

–Prošle godine smo pomogli sanaciju mokrih čvorova, a obezbijedit ćemo i finansijska sredstva za obnovu kotlovnice u ovoj školi. U našim nastojanjima da poboljšamo stanje u školama imamo veliku podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Uspostavom STEAM laboratorija mladi će imati potpuno novi inovativni pristup učenju, što će im itekako dobro doći u nastavku školovanja. Opština Centar je u budžetu za ovu godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa izdvojila preko 2 miliona maraka, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje, kazao je načelnik Mandić.

U ime Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ ugovor je potpisao direktor Adin Begić koji se zahvalio Općini Centar na sveukupnoj podršci ovoj obrazovnoj ustanovi.

–STEAM kabinet ima savremeni inovativni pristup učenju koji kombinuje nauku i umjetnost sa informatikom. Ova škola će biti prva u Kantonu Sarajevo koja će dobiti ovakav kabinet koji će omogućiti našim učenicima da se bave istraživačkim pristupom učenju što će im pomoći u daljnjem nastavku rada i školovanja. Veliku podršku u realizaciji ovog projekta smo imali od nastavnika škole i roditelja učenika koji su otvoreno podržali nove ideje i na čemu smo im neizmjerno zahvalni, objasnila je dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug-Arapović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia