online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Olakšati kretanje slijepim i slabovidnim osobama u centru grada

S obzirom na to da je trenutni stepen sigurnosti slijepih i slabovidnih osoba u saobraćaju na području Kantona Sarajevo neadekvatan, kao i činjenicu da postoji opravdana potreba za unapređenje sigurnosti ove populacije, Ministarstvo saobraćaja je planiralo sredstva za projektovanje i izvođenje radova uspostavljanja sistema zvučne signalizacije za slijepe i slabovidne osobe sa taktilnim površinama na području užeg lokaliteta naselja Skenderija

Područja obuhvaćena ovim projektom su raskrsnice ulica Hiseta – Valtera Perića – Hamze Hume – Obala Kulina Bana; raskrsnica ulica Obala Kulina Bana – Reisa Džemaludina Čauševića – Eiffelov most i raskrsnica ulica Terezija – Skenderija – Hamdije Kreševljakovića – Most Skenderija.

Obuhvaćeni prostor predstavlja svojevrsnu sabirnicu između tramvajskog stajališta u ulici Obala Kulina Bana, trolejbuskih stajališta u ulicama Hamdije Kreševljakovića, Terezija, Alipašina i Hamze Hume, ali i drugih objekata.

“Nakon svih dobijenih dozvola za prokop saobraćajnice i trotara, stvorili su se uslovi za pokretanje gradilišta i ugradnju taktilnih traka i zvučne saobraćajne signalizacije na ovom lokalitetu. Cilj nam je postizanje povećanja mobilnosti i pristupačnosti za slijepe i slabovidne osobe na ovom lokalitetu. S obzirom na to da se sjedište Udruženja slijepih Kantona Sarajevo nalazi u neposrednoj blizini, u ulici Podgaj, nastojimo da im omogućimo lakše kretanje”, rekao je ministar saobraćaja Adi Kalem koji je jučer obišao radove.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia