online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Okončani pregovori u Neumu, dogovoreno da se nastave

Direktorica za Zapadni Balkan pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichorst poručila je u Neumu kako je napredak ostvaren te da se razgovori domaćih lidera nastavljaju u idućim danima.

– Vodili smo konstruktivne razgovore o kompleksnim pitanjima i u konačnici mogu reći da će se razgovori nastaviti.

Dodala je kako je primarna svrha bila omogućiti bolje razumijevanje zahtjeva za provedbu presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

– Ali i drugih presuda prema kojima bi se osiguralo eliminiranje diskriminacije, prije svega u odredbama koje se tiču Predsjedništva i Domova naroda – istaknula je Eichorst.

Specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu Matthew Palmer kaže kako je osiguravanje demokratskih procesa te pravičnog izbornog procesa nešto čemu se teži.

– Okončali smo razgovore u Neumu, ali nismo došli do kraja procesa. Potrebno je izvući odgovarajući izborni model koji će omogućiti Hrvatima u BiH da imaju odgovarajuću zastupljenost u svim institucijama.

Također je važno, smatra Palmer, osigurati da su institucije BiH dovoljno jake te kako se sva pitanja o kojima se govorilo na koncu moraju riješiti.

– Bit ćemo tu kao partneri u procesu, ali na političkim liderima ove zemlje je da ova pitanja dovedu do konačnog sporazuma i provedbe – ističe.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia