online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Okončana 45. sjednica Skupštine KS, za danas najavljeno održavanje i 46. radne sjednice

Skupština Kantona Sarajevo je na drugom nastavku svoje 45. sjednice, dala saglasnost na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju Verifikacionog laboratorija „Verlab“ d.o.o. Sarajevo, kao ustanove pod nazivom „Naučnoistraživački institut Verlab za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju”

Institut će predstavljati naučnoistraživačku infrastrukturu od interesa za cjelokupan sistem naučne djelatnosti i visokog obrazovanja, a rezultati njihovih istraživanja predstavljat će javno dobro, uz uvjet poštovanja prava intelektualne svojine.

Skupština KS prihvatila je danas Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” za 2020. godinu, kao i Izvještaj o radu Pravobranilaštva KS za isti period.

Ovim je okončana 45. sjednica Skupštine KS, a za danas je najavljeno održavanje i naredne, 46. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia