online slots game malaysia
Sarajevo

Okerić za TVSA: Neprovođenjem zakona policijskog komesara sigurnosni sistem u KS je narušen(VIDEO)

Predsjedavajući Skupštine KS i predsjednik Komisije za sigurnost KS Elvedin Okerić komentarisao je u našem programu rad policijskog komesara KS Nusreta Selimovića koji je prošle sedmice podnio ostavku na mjesto policijskog komesara KS.

„Policijski komesar ima obavezu da unaprjeđuje policijske službenike što se nije radilo u protekle tri godine, naročito što smo u tom smislu imali odlaske policijskih službenika koje nismo adekvatno popunjavali unutar Uprave policije KS, poručio je predsjedavajući Skupštine KS i predsjednik Komisije za sigurnost KS Elvedin Okerić.

Vlada KS u prošloj godini je na zahtjev Uprave policije KS izdvojila 20 miliona maraka za nabavku materijalno-tehničkih sredstava, međutim policijski komesar ništa od toga nije kupio, dodao je Okerić.

„Mi u ovom momentu imamo situaciju da policijski komesar KS nema adekvatnu zamjenu koja je zakonom propisana, procedura se privodi kraju i očekujemo da ćemo u narednih 15 dana imati zakonsku mogućnost zamjene komesara,“ kazao je Okerić.

U Upravi policije KS nedostaje 800 policijskih službenika i upravo će to u narednom periodu biti prioritet, zaključio je Okerić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia