online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Okerić posjetio Dom Bjelave: Kontinuirana briga za djecu bez roditelja

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić obišao je s direktorom Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tarikom Smailbegovićem štićenike te ustanove.

Opredjeljenje Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, te Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, je dodatno kapacitiranje te ustanove.

Pojasnio je da je cilj praćenje i primjena aktuelnih standarda u brizi o toj posebno osjetljivoj i ranjivoj skupini našeg društva, te njenoj inkluziji u naš komplikovani društveni sistem.

– Djeca koja su ostala bez jednog ili oba roditelja, odnosno jetimi, najosjetljivija su kategorija u našem društvu prema kojoj moramo pokazati kontinuiranu brigu i odgovornost, jer oni imaju svoje pravo kod svih nas – rekao je Okerić.

Izrazio je zadovoljstvo što je iftario i razgovarao s ‘malom rajom’ u atmosferi punoj ljubavi i brige koju je zatekao u domu. U odličnim uslovima vedro osoblje se trudi da djeci vrati osmijeh, nadoknadi i pruži ljubav koju su izgubili.

Dom Bjelave je ustanova koja nosi posebne emocije, isticano je više puta tokom ove posjete, a direktor Smailbegović je najavio i da će u narednom periodu, pored njihove primarne uloge, biti još prisutniji u zajednici kroz pružanje usluga prihvatilišta za djecu, kuća i stanova za mlade, malih porodičnih domova, mobilnog tima, dnevnog centra, te servisa za savjetovanje i edukaciju hraniteljskih porodica i porodica pod rizikom od razdvajanja.

– Naša je misija da mladima i djeci budemo kuća uvijek kad nas zatrebaju – poručio je direktor Smailbegović, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia